Sayed Ali Sistani

Født d. 04/8/1930

Mashhad, Iran

Ayatollah Sayed Ali Sistani er nok en af vor tids mest berømte lærd. Det må siges, at et af de første Tawdih al Masail, der blev udgivet på engelsk var af denne store lærd. Ayatollah Sistani blev født i året 1346, den 9. Rabi al Awwal, i byen Mashad i Iran. Han voksede op i en familie under trygge religiøse rammer og har en mægtig afstamning, hvor både fader og bedstefader var store lærde.

Ayatollah Sistani har bl.a. haft storlærd Ayatollah Burujurdi, som lærer i hawzaen i den hellige by Qom. Ayatollah Sistani har også været en af Ayatollah Khoei’s elever.

Da man spurgte storlærd Ayatollah Khoei om en mulig arvtager af Najafs hawza, faldt valget ikke så overraskende på Ayatollah Sayed Ali Sistani.

Ayatollah Sistani er kendt blandt shia muslimer som en af vor tids ledende figurer og som har en speciel plads i alles hjerter. Det er ikke bare en lærd, men en storlærd. En marja, som man kun kan falde for. Hans etik og morale er inspirerende.

Det siges, at Ayatollah Sistani allerede i en alder af bare fem år blev bekendt med Koran recitation. Herefter startede hans primære indlæring af forskellige emner. Han er blevet erklæret kvalificeret mujtahid af flere kendte hawza lærere og må siges at være en frontfigur for hele den muslimske nation.