Vælg en anden lærd

Kategorier alfabetisk

Zakat

Der er fastlagt to forskellige zakatpligtige grænser for guld:
Den første er på 20 Mithqal ( Sharee'). En Mithqal svarer til 3,456 gram. Hvis mængden af guld når op på 20 Mithqal, og alle nødvendige forhold er overholdt, skal 1/40 ( 1,728 gram) betales som zakat. Hvis mængden af guld ikke når denne grænse, er zakat ikke pligtig.

Den anden zakatpligtige grænse er gældende, når mængden af guld stiger fra 20 Mithqal Sharee'. Dvs. hvis der lægges 4 Mithqal Sharee' til, skal der betales 2,5 % zakat af hele mængden. Hvis mængden af det tillagte er mindre end 4 Mithqal Sharee', skal der kun betales zakat af 20 Mithqal og ikke af den tillagte mængde.
For hver gang der lægges 4 Mitqal Sharee' eller mere til den samlede mængde guld, skal der betales zakat af den totale mængde. Er den tillagte mængde mindre end 4 Mithqal Sharee', er zakat af den sidste mængde ikke pligtig.

Var svaret tilfredsstillende?

Kilde:

Print spørgsmålet og svaretSayed Ali Sistani

Ayatollah Sayed Ali Sistani er nok en af vor tids mest berømte lærd. Det må siges, at et af de første Tawdih al Masail, der blev udgivet på engelsk var af denne store lærd. Ayatollah Sistani blev født i året 1346, den 9. Rabi al Awwal, i byen Mashad i Iran. Han voksede op i en familie under trygge religiøse rammer og har en mægtig afstamning, hvor både fader og bedstefader var store lærde.

Fødsel

Født d. 04/8/1930

Mashhad, Iran

453spørgsmål besvaret

70Q&A kategorier

Gå til lærdens officelle hjemmeside