Vælg en anden lærd

Kategorier alfabetisk

Zakat

Der er to zakatpligtige grænser for køer.

  1. Den første grænse er på 30 køer. Hvis antallet af køer når 30, og de tidligere nævnte forhold er overholdt, skal der betales en kalv, der er gået ind i andet år af sit liv, som zakat. Som en forholdsregel bør kalven være af hunkøn.
  2. Den anden grænse er på 40 køer. Zakaten heraf er en kalv (hunkøn), der er gået ind i tredje år af sit liv. Hvis antallet af køer ligger mellem 30 og 40, f.eks. 39, er man kun forpligtet til at betale zakat af 30 køer.
    Hvis antallet af køer er flere end 40 og færre end 60, skal der kun betales zakat af 40 køer. For 60 køer, hvilken er det dobbelte af den første grænse, skal der, som zakat, betales to kalve, der er gået ind i andet år af deres liv. Som antallet af køer stiger, bør man beregne zakaten på baggrund af reglerne om 30 eller 40 køer. Hvordan end beregningen foregår, må der ikke være køer uden for en gruppering. Hvis dette sker må antallet ikke overstige 9. For eksempel; Er der 70 køer, skal de deles op i to grupper af henholdsvis 30 og 40 køer. Zakaten af begge grupper skal følge satsen for 40 køer, da der ellers vil være 10 køer, hvoraf der ikke betales zakat af.
Var svaret tilfredsstillende?

Kilde:

Print spørgsmålet og svaretSayed Ali Sistani

Ayatollah Sayed Ali Sistani er nok en af vor tids mest berømte lærd. Det må siges, at et af de første Tawdih al Masail, der blev udgivet på engelsk var af denne store lærd. Ayatollah Sistani blev født i året 1346, den 9. Rabi al Awwal, i byen Mashad i Iran. Han voksede op i en familie under trygge religiøse rammer og har en mægtig afstamning, hvor både fader og bedstefader var store lærde.

Fødsel

Født d. 04/8/1930

Mashhad, Iran

453spørgsmål besvaret

70Q&A kategorier

Gå til lærdens officelle hjemmeside