Vælg en anden lærd

Kategorier alfabetisk

Ægteskab

Skilsmisse

Hvis en kvinde er blevet skilt, hvor længe må hun ikke giftes med en anden mand? Og skal hun blive hjemme, hvis det ikke er nødvendigt (lægebesøg eller indkøb) at hun forlader sit hjem?

Vente-perioden for en fri kvinde er, at efter hendes ægtefælle bliver skilt fra hende under hendes renlige periode (renlighed efter menstruation), skal hun vente til hun får sin menstruation to gange og bliver ren. Efter dette, så snart hun så får sin menstruation for tredje gang, vil hendes vente-periode være ovre, og hun må blive gift igen. Imidlertid, hvis en ægtemand bliver skilt fra sin hustru før de har haft samleje, er der ingen vente-periode for hende og det er tilladt for hende at blive gift med en anden mand direkte, efter at hun bliver skilt, på nær, hvis hun finder spor fra hendes mand’s sæd i hendes private dele, så skal hun være opmærksom på Iddah (vente-perioden).

Med hensyn til, om kvinden må gå ud fra sit hjem, skal hun have sin mands accept for at gå ud, hvis det er en genkendelig skilsmisse, da hun i princippet under iddah (vente-perioden) stadig er hans hustru.

Var svaret tilfredsstillende?

Kilde: Repræsentantens kontor i London

Print spørgsmålet og svaretSayed Ali Sistani

Ayatollah Sayed Ali Sistani er nok en af vor tids mest berømte lærd. Det må siges, at et af de første Tawdih al Masail, der blev udgivet på engelsk var af denne store lærd. Ayatollah Sistani blev født i året 1346, den 9. Rabi al Awwal, i byen Mashad i Iran. Han voksede op i en familie under trygge religiøse rammer og har en mægtig afstamning, hvor både fader og bedstefader var store lærde.

Fødsel

Født d. 04/8/1930

Mashhad, Iran

453spørgsmål besvaret

70Q&A kategorier

Gå til lærdens officelle hjemmeside