Vælg en anden lærd

Kategorier alfabetisk

Andet

Fasten

Rejse

Jeg er universitetsstuderende og den hellige måned Ramadan er faldet på det tidspunkt, hvor har mange eksamener at se til i løbet af måneden. Jeg falder under kategorien "daem-ul-safar", da jeg har pendler 100km en vejs, dvs. 200km retur. Nu hvor jeg skal til at faste, kommer det til at påvirke mine evner til kunne studerede og læse op til mine eksamener. Er det muligt ikke at faste under de datoer jeg har eksamen og faste dem igen inden næste Ramadan InshaAllah?

 

Hvis du kan rejse en afstand for at blive rejsende, ved evt. at benytte sig af en anden rute, så man bryder en anden rejsegrænse, og dermed bryder sin fasten, så er dette muligt. Hvis det førstnævnte ikke er muligt, og fasten påvirker ens studier i en så stor grad, at man er nødsaget til at bryde sin fasten for at studere, så er der intet problem i dette, hvis man sørger for at faste de skyldte dage inden næste ramadan.

Var svaret tilfredsstillende?

Kilde: http://alhaydari.com/ar/2012/08/29444/

Print spørgsmålet og svaretSayed Kamal al Haydari

Sayed Kamal al Haydari er en af de mest respekterede lærde i dag. Han afsluttede folkeskolen og gymnasiet og flyttede derefter til Najaf i 1974 og afsluttede sin akademiske studier ved the Faculty of Fiqh. Han afsluttede sin bachelorgrad i islamiske videnskaber med udmærkelse i 1978 og blev derefter overflyttet til Kuwait i 1980 pga. retsforfølgning af myndighederne i Irak.

Fødsel

Født d. 1/1/1956

Karbala, Irak

17spørgsmål besvaret

20Q&A kategorier

Gå til lærdens officelle hjemmeside