Vælg en anden lærd

Kategorier alfabetisk

Fasten

Jeg har haft stofskifte sygdom "Hashimotos" i rigtig mange år og har mange gener af det. De sidste to år har jeg yderligere fået medicin som indeholder grise ekstrakt. Mit spørgsmål er at jeg har hørt at hvis man får svinekød i sig er man ikke ren i en hel måned, gælder det også i dette tilfælde? Og kan jeg faste, mens jeg får medicinen? Det skal siges at det er livsvigtigt medicin, da min egen skjoldbrudkirtel ikke producere dette hormon længere.

Generelt: Enhver sygdom, som fasten enten skader eller forsinker dens helbredelse retfærdiggør brydningen af fasten. Reglen gør sig ligeledes også gældende, hvis du har en gyldig bekymring over det.

Det er ikke sandt, at man ved indtagelse af svin er uren i en hel måned. Indtagelsen af medicin bryder fasten, og da medicinen er livsvigtig, og hvis sygdommen forårsager dem skade ved at de ikke indtager det, så behøves de ikke faste.

De skyldte dage skal fastes inden næste ramadan og der skal betales en fidya pr. dag på 750 gram mel. 

Var svaret tilfredsstillende?

Kilde: Repræsentantens kontor i London

Print spørgsmålet og svaretSayed Ali Sistani

Ayatollah Sayed Ali Sistani er nok en af vor tids mest berømte lærd. Det må siges, at et af de første Tawdih al Masail, der blev udgivet på engelsk var af denne store lærd. Ayatollah Sistani blev født i året 1346, den 9. Rabi al Awwal, i byen Mashad i Iran. Han voksede op i en familie under trygge religiøse rammer og har en mægtig afstamning, hvor både fader og bedstefader var store lærde.

Fødsel

Født d. 04/8/1930

Mashhad, Iran

453spørgsmål besvaret

70Q&A kategorier

Gå til lærdens officelle hjemmeside