Vælg en anden lærd

Kategorier alfabetisk

Khums

Salam.
Jeg vil gerne høre hvad reglerne er, for Khums i forhold til Sayed Ali Sistani.
Og hvor lang en periode skal være på, før man skal betale Khums af pengene.
W. Salam

Reglerne for khums forholder sig således:

Hvis man i løbet af året har gevinster/overskud fra arbejde eller iværksættelsesprojekter, så er khums obligatorisk. Khums betyder, at man betaler 1/5=20% af dette overskud. 
Man bestemmer sig selv for den dato, man dagligt/månedligt/årligt ønsker at betale khums. Det anbefales, at man betaler en årlig khums, således man samler det årlige overskud, finder femtedelen af dette overskud og betaler dette som khums. 
Hvis man har tøj, mad, genstande eller andre værdier, som man ikke har benyttet sig af inden den valgte dato for khums, skal der også betales khums for dem. Dette gøres således at man betaler femtedelen af prisen på eksempelvis klædet. 
Eksempel: Hvis man har købt et klæde for 100 kroner, som man endnu ikke har brugt og datoen for khums er kommet, så skal man betale 20 kroner i khums, idet dette er femtedelen af klædets værdi. 
Sådan gør det sig ligeledes gældende for de resterende genstande/mad, hvis man ikke benytter sig af dem inden datoen for khums. 
Kan man ikke huske prisen på klædet/maden/genstanden, så bedømmer man prisen og betaler en femtedel af den bedømte pris. 
Var svaret tilfredsstillende?

Kilde: Repræsentantens kontor i London

Print spørgsmålet og svaretSayed Ali Sistani

Ayatollah Sayed Ali Sistani er nok en af vor tids mest berømte lærd. Det må siges, at et af de første Tawdih al Masail, der blev udgivet på engelsk var af denne store lærd. Ayatollah Sistani blev født i året 1346, den 9. Rabi al Awwal, i byen Mashad i Iran. Han voksede op i en familie under trygge religiøse rammer og har en mægtig afstamning, hvor både fader og bedstefader var store lærde.

Fødsel

Født d. 04/8/1930

Mashhad, Iran

453spørgsmål besvaret

70Q&A kategorier

Gå til lærdens officelle hjemmeside