Vælg en anden lærd

Kategorier alfabetisk

Khums

Jeg har et spørgsmål angående Khums. Hvis jeg har sparet 1 million danske kroner, der ikke er betalt khums på og køber en bolig for dem. Efter et par år bliver boligen solgt for 2 millioner. De 2 millioner vælger jeg så at investere i en ny ejendom, hvor mange af pengene er khums pligtige? Den ene million eller to? Jeg har fået at vide at jeg skal betale af de to millioner, selvom jeg har valgt at "bruge" dem og det skyldes at jeg har købt dem som en investering og ikke for at jeg selv skal bo i det.

Hvis ens fastlagte dato for khums er passeret, skal der betales khums for pengesummen. Dette gør sig ligeledes gældende for de penge, man har investeret. 

Var svaret tilfredsstillende?

Kilde: Repræsentantens kontor i London

Print spørgsmålet og svaretSayed Ali Sistani

Ayatollah Sayed Ali Sistani er nok en af vor tids mest berømte lærd. Det må siges, at et af de første Tawdih al Masail, der blev udgivet på engelsk var af denne store lærd. Ayatollah Sistani blev født i året 1346, den 9. Rabi al Awwal, i byen Mashad i Iran. Han voksede op i en familie under trygge religiøse rammer og har en mægtig afstamning, hvor både fader og bedstefader var store lærde.

Fødsel

Født d. 04/8/1930

Mashhad, Iran

453spørgsmål besvaret

70Q&A kategorier

Gå til lærdens officelle hjemmeside