Vælg en anden lærd

Kategorier alfabetisk

Zakat

Handelsvarer indbragt ved kommutative kontrakter og tilsidesat til investeringer i en firma eller profit vinding er, som en forholdsregel, zakatpligtige, hvis visse betingelser er opfyldt. Zakat satsen er 1/40.

  1. Ejeren af varerne skal være sund og Baligh.
  2. Varerne skal have nået den zakatpligtige grænse- Grænsen er den samme som for guld og sølv.
  3. Der skal være gået et år, siden man har bestemt sig for at investerer varerne for profit vinding.
  4. Intentionen om investering for profit vinding skal være uændret igennem et år. Hvis formålet ændrer sig, f.eks., hvis der tages et valg om, at man vil bruge varerne til vedligeholdelse af noget eller forsørgelse af nogen, er man ikke forpligtet til at betale zakat af varerne.
  5. Ejeren skal være i stand til at holde varerne under sin egen eje igennem hele året.
  6. Igennem hele året skal ejeren have en køber, som vil give det samme som varernes værdi eller mere. Hvis han, i løbet af året, finder en køber, der vil give mindre end varernes værdi, er han ikke forpligtet til at betale zakat af varerne.
Var svaret tilfredsstillende?

Kilde:

Print spørgsmålet og svaretSayed Ali Sistani

Ayatollah Sayed Ali Sistani er nok en af vor tids mest berømte lærd. Det må siges, at et af de første Tawdih al Masail, der blev udgivet på engelsk var af denne store lærd. Ayatollah Sistani blev født i året 1346, den 9. Rabi al Awwal, i byen Mashad i Iran. Han voksede op i en familie under trygge religiøse rammer og har en mægtig afstamning, hvor både fader og bedstefader var store lærde.

Fødsel

Født d. 04/8/1930

Mashhad, Iran

453spørgsmål besvaret

70Q&A kategorier

Gå til lærdens officelle hjemmeside