Vælg en anden lærd

Kategorier alfabetisk

Zakat

Hvad gør man i tilfælde af at man er strandet og har ingen penge til at komme hjem? Er det fx. tilladt at modtage zakat selvom man ikke er fattig men har ingen penge eller kendte på det sted man er strandet?

En rejsende, der er strandet pga. manglende penge eller defekt transportmiddel , kan modtage zakat, forudsat at hans formål med rejsen ikke er syndigt, og at han ikke kan nå sin destination ved at låne eller sælge sine ejendele. Han er berettiget til zakat, selvom han ikke anses som fattig i sin hjemby. Såfremt det er muligt for ham at tjene til rejsens udgifter, et andet nærliggende sted, ved at sælge noget eller låne, bør han kun tage i mod den mængde zakat, som kan hjælpe ham med at nå frem til stedet.

Var svaret tilfredsstillende?

Kilde:

Print spørgsmålet og svaretSayed Ali Sistani

Ayatollah Sayed Ali Sistani er nok en af vor tids mest berømte lærd. Det må siges, at et af de første Tawdih al Masail, der blev udgivet på engelsk var af denne store lærd. Ayatollah Sistani blev født i året 1346, den 9. Rabi al Awwal, i byen Mashad i Iran. Han voksede op i en familie under trygge religiøse rammer og har en mægtig afstamning, hvor både fader og bedstefader var store lærde.

Fødsel

Født d. 04/8/1930

Mashhad, Iran

453spørgsmål besvaret

70Q&A kategorier

Gå til lærdens officelle hjemmeside