Vælg en anden lærd

Kategorier alfabetisk

Fasten

Hvis Ramadan forekommer om sommeren, og man bor i Europa, passer det så, at man kan bryde fasten efter 16 timers faste, selvom det ikke er blevet maghreb endnu?

 

Hvis en muslim bor i en by, hvor dagen eller natten varer i 23 timer, er det stadig obligatorisk for ham at faste, hvis han ikke fejler noget. Men hvis han ikke er i stand til at faste, bortfalder forpligtelsen. Hvis det er ham muligt at udføre qadhaa-faste senere hen (i andre årstider) ved at flytte til en anden by, er det obligatorisk for ham at udføre qadhaa-faste. Hvis han ikke engang kan udføre qadhaa-fasten, er det obligatorisk for ham at betale fidiya i stedet for at faste.

Var svaret tilfredsstillende?

Kilde:

Print spørgsmålet og svaretSayed Ali Sistani

Ayatollah Sayed Ali Sistani er nok en af vor tids mest berømte lærd. Det må siges, at et af de første Tawdih al Masail, der blev udgivet på engelsk var af denne store lærd. Ayatollah Sistani blev født i året 1346, den 9. Rabi al Awwal, i byen Mashad i Iran. Han voksede op i en familie under trygge religiøse rammer og har en mægtig afstamning, hvor både fader og bedstefader var store lærde.

Fødsel

Født d. 04/8/1930

Mashhad, Iran

453spørgsmål besvaret

70Q&A kategorier

Gå til lærdens officelle hjemmeside