Min morfar døde igår morges, han var ikke muslim eller interesseret i religion.
Jeg var med under hele døsprocessen som varede omkring 2 timer. Man kunne tydeligt mærke da azrail kom til ham, han fik ondt, stirrede skarpt på en op fra loftet efter han havde sagt hvor gør det ondt, og derefter skreg han af smerter længe mens han stirrede op på noget uden at kunne bevæge sig.
Efter lidt tid lukkede hans øjne lidt mere i og han skreg ikke men trak vejret og svedte overdrevet meget med hurtigt hjertebanken og sammentrækninger fra munden i 2 timer, mens han blev blegere, indtil han helt var død.
under hele denne process har jeg læst quran og holdt hånden på hans pande, jeg har hvisket i hans øre mange gange at han skal kalde Abbas eller Ali og at de vil kunne hjælpe.
Jeg har sagt til ham at når han møder munkar og nakir i graven skal han svare at hans Gud er Allah, Profet er Muhammad og Imam er Ali.
Mit spørgsmål er dette; er der nogen form for chance for at det har hjulpet ham, det jeg har gjort? Er der nogen chance for at han ville høre mig og kunne kalde efter fx. Abbas på hans rejse med azrail op gennem himlene? Og at han ville kunne huske og udtale til munkar og nakir hvad jeg sagde han skulle??

Idet der hverken er beviser eller ahadith, der bekræfter dette, er svaret; Allah (swt) ved bedst.

Sayed Ali Sistani

Kilde: Repræsentantens kontor i London